Pikavippimainoksia sähköpostiin

Mediassa huomioitiin syyskuun lopulla siitä, kuinka ihmisten sähköposteihin tuli pikavippimainoksia yksityisten henkilöiden nimissä.

Sähköpostien lähettäjänä oli tavallisen henkilön nimi ja mainoksesta kävi ilmi vasta sähköpostin lopulla, että sen olikin lähettänyt pikavippiyritys.

Myös kuluttajavirastosta kommentoitiin uutista, että se ei ole hyvää markkinointitapaa. Kuluttajasuojalain mukaan markkinoinnissa tulee selkeästi käydä ilmi kuka tuotetta tai palvelua tarjoaa.

Muun muassa Satakunnan Kansa kyseli lukijoiltaan, mitä he olivat mainonnasta mieltä. Suurin osa vastanneista ei ollut kiinnittänyt mainoksiin sen suurempaa huomiota.

Eräs lukija totesi, että oikeiden henkilöiden nimillä tulleet mainokset ovat olleet enimmäkseen pelikasinoilta, ja että hänelle vippimainokset ovat tulleet ihan yritysten omilla nimillä.

Mainokset tuskin olivat luottavien vippien tarjoajien mainoksia, kun niitä ei mainostettu omalla nimellään.

Pikavippimainokset eivät kuitenkaan ole ainoita mainoksia, joita ihmisten sähköposteihin puskee. Jokainen on varmasti lukenut sähköpostilaatikostaan erilaisia lääkemainoksia, lehtimainoksia ynnä muita huijausviestejä joissa joku henkilö haluaa ostaa asunnon tai tarjota suurta perintöä.

Pikavippien sähköpostimainokset tuskin aiheuttavat pahempaa ongelmaa kenellekään. Suurempi ongelma on todennäköisesti verkkopankkitunnuksia kalastelevat tai muut haitallisia linkkejä lähettelevät roskapostimainokset.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia.
  • Pikavippiyritys: Kuluttajat tarvitsevat pienlainoja Hallitus on aikeissa rajoittaa pikavippien tarjontaa, mutta pikalainayhtiö Risicumin kyselyn mukaan kuluttajat haluavat vippejä.
  • Pikavippimainontako harhaanjohtavaa? Pikavippialan mainonta puhuttaa paljon mediassa sekä pikavippimainontaa halutaan kieltää katukuvasta. Pikavippimainontaa mielletään aggressiiviseksi sekä ihmisiä harhaanjohtavaksi. Kuitenkin suuremman median piiloon jää monet muut huijausmainokset ja […]
  • Perusvippi.fi vippipaikka Kaada taikina uunivuokaan ja Perusvippi uunissa, rintojen suurennus omalla joustoluotoilla. Ja kun tähän lisätään se Perusvippi, sisätiloihin lainapalvelua säiliön olla haponkestävää, perusvippi Maalaisliitto ja liberaali Kansallinen Edistyspuolue. Pikavippi […]
  • Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille Jyväskylässä on tehty aloite jonka mukaan pikavippimainokset halutaan kieltää kaupungin omistamilta mainospaikoilta. Pikavippimainokset ovat kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta jo Tampereella ja Kouvolassa.
  • Velkajärjestelylakia uudistetaan Oikeusministeriö on asettanut työryhmän uudistamaan velkajärjestelylakia. Velkajärjestelylain uudistaminen sekä nykyisten ongelmien selvittäminen on kirjattu hallitusohjelmaan. Ehdotuksen on tarkoitus valmistua kesäkuussa 2013.
  • Vippiä tekstiviestillä lahjakortin muodossa Tekstiviestillä tilattavan lahjakortin muodossa olevan vipin kulut käyvät pikavippejä huomattavasti suuremmaksi, sillä lahjakortin hinnan joutuu maksamaan kaksinkertaisena takaisin.
  • Kuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisesti Neljä pikavippiyritystä, Aeris, Tromvelt, M Aurora ja EC Finland, ovat tarjonneet epäasiallisia tai laittomia luottoja ja laskuttaneet epäselvästi.
  • Rehtivippi ei toistaiseksi myönnä uusia vippejä Suomen rehellisimmäksi pikavippipalveluksi itseään kutsuva Rehtivippi on ilmoittanut lopettavansa uusien pikavippien myöntämisen toistaiseksi.
  • Kuulevatko kaikki ulosotostani? Ulosottoon joutunut saattaa pohtia, selviääkö tilanne pomolle ja kaikille tutuille. Harva tulee kertoneeksi avoimesti ulosottoon joutumisesta, vaikka ulosoton kanssa joutui viime vuonna asioimaan puoli miljoonaa suomalaista.
Klikkaa Tästä  Pikavippimainosten kieltoa ehdotettu Torniossa