Kuluttajavirasto varoittaa neljästä pikavippiyhtiöstä

Kuluttajavirastolle on tullut useita yhteydenottoja neljästä eri pikavippiyhtiöstä. Yrityksillä on ollut erityisen kalliita eräpäivänsiirtopalveluita, sekä heidän perintä on ollut asiatonta, jopa lain vastaista. Poliisi tutkii kyseisten yritysten mahdollista rikollista toimintaa.

– Meidän tietoomme on tullut useita esimerkkejä erittäin törkeistä tapauksista. Apulaisvaltakunnansyyttäjä on tehnyt yritysten toiminnasta tutkintapyynnön nimikkeellä törkeä petos sekä markkinointirikos. Tällä hetkellä Helsingin poliisilaitos tutkii asiaa, kertoo kuluttajaviraston lakimies Juha Jokinen MTV3:n uutisille.

EC Finland ja M-Aurora yrityksillä on ollut käytössään käytäntö jonka mukaan heillä on ollut oikeus laskun viivästyksestä veloittaa 20 euron suuruinen eräpäivän siirtomaksu. Tämä sopimusehto on perintälain vastainen.

Kuluttajavirasto on saanut yhteydenottoja myös koskien perintäyhtiö GP- Perintätoimisto Oy:ta. Samainen yhtiö on aiemmin toiminut nimellä Arply Oy. Perintäyhtiö hoitaa neljän pikavippiyrityksen perintäasioita. Nämä yhtiöt ovat Aeriks, Tromvet, M-Aurora sekä EC Finland, joiden luottoja ovat olleet muun muassa E-credit ja Hetivippi. Kyseiset palvelut eivät ole enää käytössä.

Perintätoimisto on pikavippiyritysten saatavista erityisen nopeasti haastehakemuksia käräjäoikeuteen jossa ne on käsitelty tavallista nopeammalla summaarisella menettelyllä. Kuluttajavirastoon tulleiden tietojen mukaan pikavippiyhtiöt ovat lähettäneet maksullisia tekstiviestejä kuluttajille joissa on kehotettu ottamaan lisää lainaa, sekä kerrottu eräpäivänsiirto mahdollisuudesta. Mikäli kuluttaja on vastannut viestiin, häneltä on veloitettu erinäisiä summia. Räikeimmillään kuluttaja on saanut viestien johdosta jopa lähes 200 euron suuruiset lisäkustannukset lainallensa.

Viesteissä on myös uhkailtu muun muassa luottotietomerkinnällä. Eräs nuori pikavippaaja kertoi jopa maksaneen pikavippinsä kahteen otteeseen takaisin, sillä hän pelkäsi menettävänsä luottotietonsa.

Pikavippii.fi:n toimitus kehottaa pikavippiä hakevan tarkastamaan joko, että yritys on Etelä-Suomen aluehallintoviraston hyväksymä pienlainayhtiö, tai hakemaan lainaa vain tunnetuista yhtiöistä.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Kuluttajavirasto: Neljä pikavippiyhtiötä laskuttanut epäasiallisesti Neljä pikavippiyritystä, Aeris, Tromvelt, M Aurora ja EC Finland, ovat tarjonneet epäasiallisia tai laittomia luottoja ja laskuttaneet epäselvästi.
  • Valtaosa Euroopan luottosivustoista täyttää vaatimukset EU:n kuluttajadirektiivi edellyttää, että luottoa tarjoavat sivustot tarjoavat riittävästi tietoja, joiden perusteella kuluttajat pystyvät arvioimaan palvelun kuluja.
  • HS: Moni pikalainayhtiö mukana perintäbisneksessä Pikavippiyritysten omistavat perintätoimistot joutuvat maaliskuussa ahtaalle, sillä jatkossa ne eivät enää saa veloittaa suuria perintäkustannuksia periessään samaan konserniin kuuluvien yritysten velkoja.
  • Kemissä kiellettiin pikavippien mainonta Kemin kaupungin tekninen lautakunta päätti, että pikavippimainokset kielletään kaupungin mainospaikoilla.
  • Oletko suunnittelemassa pikavipin ottoa? Tutustu ensin näihin ohjeisiin Moni ottaa pikavippiä äkilliseen rahantarpeeseen. Pikavippejä usein mediassa mustamaalataan, mutta fiksusti otettu pikavippi ei tuo käyttäjälleen ongelmia.
  • Tie ylivelkaantumiseen Yle kuvasi dokumenttia kolmesta ylivelkaantuneesta henkilöstä, siitä millaista on elää ylivelkaantuneena ja ulosotossa, sekä miten siihen tilanteeseen on päädytty.
  • Vanhemmat huolissaan lastensa vippaamisesta Kuten kaikki vanhemmat tietävät, eivät huolet omasta lapsesta lopu siihen kun lapsi tulee täysi-ikäiseksi ja muuttaa pois kotoa. Huolenaiheet kuitenkin monesti tietysti vaihtuvat - enää ei huoleta alkoholin käyttö opiskelijabileissä tai seksuaalinen […]
  • Jyväskylä ei halua pikavippimainoksia kaupungin mainospaikoille Jyväskylässä on tehty aloite jonka mukaan pikavippimainokset halutaan kieltää kaupungin omistamilta mainospaikoilta. Pikavippimainokset ovat kielletty kaupungin omistamilta mainospaikoilta jo Tampereella ja Kouvolassa.
  • HS: Perintäkulut saavat kritiikkiä tuomareilta Pikalainavelat ovat jo aiheuttaneet ruuhkia käräjäoikeuksiin. Helsingin Sanomien haastattelemien käräjätuomareiden mielestä pienten saatavien perintäkulut ovat usein kohtuuttoman suuria.
  • Yle: Pikavipit katoavat, tilalle korvaavia tuotteita Pikavippien korkoja rajoittava uusi laki tulee voimaan alkukesään mennessä. Sen myötä nykymuotoiset pikavipit katoavat markkinoilta, arvioi Suomen Pienlainayhdistyksen toiminnanjohtaja.
Klikkaa Tästä  AL: Pikavippifirmoilla menee hyvin