Pikavipit loppuvat, miten toimin?

Maksa vanhat vipit pois normaalisti ja tutustu uusiin lainapalveluihin, neuvoo pikavippiyhtiö Risicum.

Pikavippien tarjonta päättyy kuluttajansuojalain ja korkolain muutosten vuoksi tällä viikolla, lauantaina 1. kesäkuuta. Pikavippiyritys Risicum kertoo tiedotteessaan, että moni asiakas on jo kysellyt, miten lakimuutoksen jälkeen tulee toimia. Pitääkö vanhat vipit maksaa normaalisti takaisin? Mistä lakimuutoksen jälkeen saa lainaa?

Risicum neuvoo asiakkaitaan kääntymään jatkossa Laina.fi:n puoleen. Laina.fi on Risicumin tapaan DFC Nordic -konserniin kuuluva lainapalvelu. Laina.fi:n uutta Käyttölainaa voi kuitenkin jo hakea, vaikka asiakkaalla olisi vielä maksamatonta lainaa Risicumilta tai muista DFC Nordicin vippipalveluista. DFC Nordiciin kuuluvat myös OK Money, Vippi.net ja Nettivippi.fi.

Laina.fi:n Käyttölaina on joustava tililuotto, jota voi nostaa kuukaudessa tilille sen mukaan kuin tarvitsee. Käyttölainasopimuksen voi tehdä varalle, vaikka lainatarvetta ei juuri tällä hetkellä olisikaan. Lainasopimuksen tekeminen ei maksa mitään, ja korkoa ja muita kuluja maksetaan vain nostetusta lainasta.

Risicum muistuttaa, että maksamattomat pikavipit tulee maksaa normaalisti takaisin lakimuutoksesta huolimatta. Lainat tulee siis maksaa takaisin viimeistään eräpäivänä.

Jos asiakas ei pysty maksamaan pikavippilaskuaan eräpäivänä, maksuaikataulun muutoksesta voi sopia laskuttajan kanssa. Risicumin ja DFC Nordicin muiden vippipalveluiden laskuttajana toimii iKassa Finland. Sen kanssa voi sopia yksieräisen lainan maksuohjelman muutoksesta.

Risicum huomauttaa, että mahdollinen muistutuslasku kannattaa maksaa heti, jotta lasku ei mene perintään ja tuota siten lisäkuluja. Jos sen maksamisessa on ongelmia, eikä lasku ole vielä erääntynyt, maksuaikataulusta voi olla mahdollista neuvotella laskuttajan kanssa.

Tähän liittyvät artikkelit

  • Suomen Pienlainayhdistys lopettaa Suomen Pienlainayhdistys on päättänyt lopettaa toimintansa. Syynä on kesäkuussa voimaantuleva kuluttajansuojalain muutos, joka tekee pikavippien tarjoamisen kannattamattomaksi.
  • Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja? Perinteisten pikavippien myynti päättyy ensi viikon perjantaina. Pienten lainojen myynti ei kuitenkaan Suomesta lopu. Tilalle tulee ainakin tililuottoja.
  • Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.
  • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
  • Risicum Risicum tarjoaa rahoitusratkaisuita arkipäiväisiin tarpeisiin. Valittavissa on joustolaina (2050 €) tai kertalaina (500, 750 tai 1000€). Hakeminen on nopeaa, ja lainan saa heti tilille. Kummassakin lainatyypissä maksuaikaa saa mukavasti.
  • Laina.fi Laina.fi vaihtoi pikavippinsä Käyttölainaksi ja Kertalainaksi. Uusi palvelu on yhtä helppo ja nopea kuin pikavipit - ja voit saada lainaa jopa 2500 euroa.Käyttölaina on joustava, jatkuva luotto. Kun haet lainaa, sinulle myönnetään 2500 euron luotto. […]
  • Suomalainen Risicum myytiin yhdysvaltalaiselle ostajalle Yhdysvaltalainen Dollar Financial Corp on ostanut Risicum Oyj:n. Kaupan myötä Suomen suurin pienlainoja tarjoava yritys Risicum siirtyy osaksi kuluttajarahoitukseen erikoistunutta amerikkalaisyhtiötä.
  • Asiantuntijat: Viranomaisten varauduttava pikavippilain seurauksiin Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar ja Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Kati Rantala kirjoittavat Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pikavippejä rajoittavasta laista voi koitua kielteisiä seurauksia, jos muutokseen ei […]
  • Euroloan korvasi pikavipit luottotilillä Pikalainayhtiönä tunnettu Euroloan on tuonut markkinoille luottotilin, jonka kautta asiakkaat voivat hakea luottoa aina 5000 euroon asti.
  • Pikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortin Pikavipeistä ja kulutusluotoista tunnettu Euroloan Consumer Finance aikoo lanseerata uuden virtuaalisen luottokortin vielä kevään aikana.
Klikkaa Tästä  Kuulevatko kaikki ulosotostani?