Euroloan korvasi pikavipit luottotilillä

Jo vuodesta 2007 asti kuluttajaluottoja tarjonnut Euroloan on uudistanut palveluitaan. Kaikki lainatuotteet on korvattu luottotili-palvelulla, joten Euroloanilta ei enää haeta yksittäisiä pikavippejä, vaan kaikki asiakkaat saavat käyttöönsä jatkuvan luottorajan.

Uudistusten taustalla on pikavippitoimintaan vaikuttavien lakien muutos. Nykyisen kaltaiset pikavipit katoavat markkinoilta, kun alle 2000 euron luoton todellinen vuosikorko saa kesäkuun alusta lähtien olla korkeintaan viitekorko lisättynä 50 prosenttiyksiköllä. Euroloanin uudessa palvelussa kaikkien lainojen todellinen vuosikorko onkin korkeintaan 51 prosenttia.

Luottotili toimii luottokortin tapaan, mutta sitä voi hyödyntää melko samalla lailla kuin pikavippejä. Ensimmäiseksi asiakkaat hakevat luottorajaa, joka voi olla suuruudeltaan 50 – 5000 euroa. Luottotilin avaaminen ei vielä velvoita mihinkään, sillä kuluja maksetaan vain nostetuista summista. Luottotililtä voi nostaa rahaa omalle pankkitilille varsin vapaasti, sillä nostoja voi tehdä niin usein kuin haluaa, kunhan ei ylitä luottorajaansa.

Siinä missä perinteisiä pikavippejä ei lain mukaan saa maksaa tilille yöaikaan, luottotiliä voi hyödyntää myös öisin. Asiakkaat voivat tehdä nostoja vapaasti mihin vuorokaudenaikaan tahansa.

Merkittävä ero perinteisiin pikavippeihin on se, että Euroloan harkitsee luoton kustannukset asiakaskohtaisesti. Esimerkiksi luotettavat kanta-asiakkaat ja asunnonomistajat voivat saada luottoa halvemmalla. Euroloan ei kuitenkaan vaadi luottotiliasiakkailta vakuuksia tai takaajia takaisinmaksun turvaamiseksi.

Luoton kustannukset muodostuvat viitekorosta ja asiakaskohtaisesta marginaalista, joka voi olla 7,0 – 28,9 prosenttia. Euroloan varaa myös mahdollisuuden periä esimerkiksi kuukausimaksua ja nostoprovisiota. Lisäksi kuluja voi tulla lisäpalveluiden käytöstä, esimerkiksi luottorajan nostamisesta tai eräpäivän siirrosta.

Euroloan kertoi tiedotteessaan huhtikuun alussa, että asiakaskohtaisen hintaharkinnan taustalla on luottoriskin hallinta.

– Hintaryhmät mahdollistavat luottoriskin tehokkaamman hallitsemisen sekä kannattavan liiketoiminnan rakentamisen huomattavasti suuremmalle asiakaskunnalle, kertoi Euroloanin Suomen maajohtaja Samuli Korpinen tiedotteessa.

– Uskomme vahvasti siihen, että luottoriskin hallitseminen on vakuudettomassa kuluttajarahoituksessa kaiken perusta.

Klikkaa Tästä  Kuulevatko kaikki ulosotostani?

Asiakaskohtaisista hinnoista huolimatta Euroloan aikoo edelleen tehdä luottopäätöksen heti, kun asiakas on lähettänyt lainahakemuksensa.

Lisätietoja Euroloanin luottotilistä

Tähän liittyvät artikkelit

  • Uusi pikavippilainsäädäntö voimaan viikon kuluttua – tilalle tililuottoja? Perinteisten pikavippien myynti päättyy ensi viikon perjantaina. Pienten lainojen myynti ei kuitenkaan Suomesta lopu. Tilalle tulee ainakin tililuottoja.
  • Pikalainayritys Euroloan tuo markkinoille virtuaalisen luottokortin Pikavipeistä ja kulutusluotoista tunnettu Euroloan Consumer Finance aikoo lanseerata uuden virtuaalisen luottokortin vielä kevään aikana.
  • Pikavippipalvelu Laina.fi siirtyi tililuottoon Jo useampi lainapalvelu on varautunut kesäkuun alun lakimuutoksiin vaihtamalla pikavipit tililuottoihin. Tuotteitaan ovat uudistaneet ainakin Euroloan ja Laina.fi, ja myös Viestilaina ja Ferratum kertovat verkkosivuillaan, että uudistuksia on luvassa.
  • Mistä lainaa? pikavippinyt.fi listasi lainapalvelut Pikavippii.fi kokosi listan lainayrityksistä, jotka tarjoavat edelleen pieniä, alle 1000 euron lainoja. Suurin osa vanhosta pikavippiyrityksistä on edelleen toiminnassa, mutta moni on uudistanut palvelunsa esimerkiksi tililuotoksi.
  • Suomen Pienlainayhdistys lopettaa Suomen Pienlainayhdistys on päättänyt lopettaa toimintansa. Syynä on kesäkuussa voimaantuleva kuluttajansuojalain muutos, joka tekee pikavippien tarjoamisen kannattamattomaksi.
  • Euroloan Euroloan on jo vuosia Suomessa toiminut pikalainapalvelu, joka edustaa ehdotonta alansa huippua. Euroloan on osa Euroloan Groupia, joka toimii kymmenissä eri maissa ympäri Eurooppaa. Yritys on siis varmasti riittävän kokemuksen omaava, ja ennen kaikkea luotettava.
  • Pikavipit loppuvat, miten toimin? Maksa vanhat vipit pois normaalisti ja tutustu uusiin lainapalveluihin, neuvoo pikavippiyhtiö Risicum.
  • Asiantuntijat: Viranomaisten varauduttava pikavippilain seurauksiin Takuu-Säätiön toiminnanjohtaja Juha Pantzar ja Oikeuspoliittisen tutkimuslaitoksen tutkimusjohtaja Kati Rantala kirjoittavat Helsingin Sanomien Vieraskynä-palstalla, että pikavippejä rajoittavasta laista voi koitua kielteisiä seurauksia, jos muutokseen ei […]
  • Aamulehti: Viekö pikavippien loppuminen ojasta allikkoon? Maksuhäiriömerkintöjen määrä voi kasvaa, kun pikavippien tarjonta kesäkuussa vähenee, kertoo Aamulehti.
  • Laina.com Nosta lainaa 50 - 2000 euroa Laina.comin tililuoton avulla. Saat vipit pikaisesti tilille joka päivä kello 7 - 23.Tililuotto tarkoittaa, että nostat lainaa tarpeesi mukaan. Myös lisälainan nostaminen on mahdollista aina luottorajaan asti. Luottoraja on […]
Klikkaa Tästä  TalSa: Varo laitonta pikavippipalvelua